tiistai 6. toukokuuta 2014

Yhdistysten esittely

KASEVA - Kankaanpään seudun vammaisjärjestöt ry

Kaseva on 21 jäsenyhdistyksen muodostama vammais- ja terveysjärjestöjen yhteistoiminta yhdistys. Kaseva tarjoaa jäsenyhdistyksilleen erilasisia toimisto- ja tukipalveluita. Kasevan toimintaa ovat myös erilaiset tapahtumat, ryhmätoiminnot, neuvontapalvelut ja retket. 
Yhdistys myös koordinoi, kouluttaa ja välittää vapaaehtoistyötä Pohjois-Satakunnan alueella yhdessä Srk:n diakoniatyön kanssa.
www.kasevary.fi

Kuntoutuskeskus Kankaanpää

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa omaishoitajille ja läheisille Kelan kustantamia kuntoutusparikursseja Länsi-Suomen alueella, työelämässä ja työelämästä poissa oleville alueellisia ja valtakunnallisia sairausryhmäkohtaisia kursseja sekä yksilöllistä laitoskuntoutusta. Lisäksi Kuntoutuskeskus tarjoaa työhyvinvointi- ja hyvinvointipalveluja valmislomina tai räätälöityinä virkistykseen ja voimaantumiseen. Tarjontaan kuuluu myös hotelli-, kokous- ja täyden palvelun ravintolatoiminta. Kohderyhmät ovat kuntoutusta ja voimaantumista tarvitsevat henkilöt.
www.kuntke.fi

Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus Varsinais-Suomi ja Satakunta

Maksutonta muistineuvontaa sekä palvelu- ja etuusneuvontaa omasta muististaan huolestuneille, muistisairaille ja heidän läheisilleen. Tukea, tietoa ja toimintaa muistisairaille ja heidän läheisilleen. 
www.muistiliitto.fi

Vanhustyön Keskusliitto ry

Korjausneuvojat avustavat sotainvalideja, veteraaneja ja muuta vanhusväestöä asunnossa tarvittavien muutostöiden toteuttamisessa. Neuvojat avustavat remonttitarpeiden kartoittamisessa, suunnittelussa, avustusten hakemisessa ja tarvittaessa myös muutostyöt suorittavan urakoitsian etsimisessä. Korjausneuvonta on maksutonta, mutta remontin asiakas maksaa itse. 
www.vanhustyonkeskusliitto.fi

Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry

Liiton tehtäviä ovat valtakunnallinen vaikuttaminen ja edunvalvonta, omaishoidon asiantuntijana toimiminen, kehittämis- ja tiedotustoiminta, koulutustoiminta ja materiaalituotanto, alueellisen ja paikallisen toiminnan tukeminen ja ohjaus, kansainvälinen toiminta, ohjaus ja neuvonta ja lomatoiminta ja kuntoutus. Omaishoitajien paikallisyhdistyksillä on monimuotoista omaishoitajia tukevaa toimintaa. Keskeinen toimintamuoto on eritavoin toteutettu vertaistuki- ja virkistystoiminta. Yhdistykset toimivat yhteistyössä kuntien, seurakuntien, oppilaitosten ja muiden järjestöjen kanssa. 
http://www.omaishoitajat.fi/

Pirkanmaan Omaishoitajat ry PIONI

Tarkoituksena on integroida venäläis- ja virolaistaustaisia sekä täkäläiseen omaishoitojärjestelmään, että yhdistystoimintaan. Tavoitteena on auttaa ja tukea kohderyhmän perheitä jatkamaan keskellämme omaa perinnettään, johon olennaisena osana kuuluu lähiomaisten hoitaminen perhepiirissä.
www.pioniry.fi

Punainen Risti Satakunnan piiri

Punainen Risti on Suomen johtava ensiavun asiantuntija ja kouluttaja. Punainen Risti järjestää ensiapukursseja niin työpaikoilla kun koulutuskeskuksissamme. Omaishoitajien tukitoiminnassa Punaisen Ristin osastot järjestävät vertaistukea, virkistystoimintaa ja ohjausta kaikille omaishoitotyötä tekeville. Lisäksi Punaisen ristin osastot järjestävät omaishoitajien hyvinvointia ja jaksamista tukevia koulutus-/kurssikokonaisuuksia, kuten hoito- ja huolenpitokotona, hyvinvointia arkeen liikunnallinen kurssi ja omaishoitaja/omainen terveydenhuollon asiantuntijana.

Suomen sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamiehen toimialaan kuuluvat kaikki Sosiaalihuoltolain mukaiset sosiaalipalvelut sekä päivähoito, joka 2013 alusta alkaen on kuulunut Opetus- ja kulttuuriministeriön alueelle. Kohderyhmiä ovat kaikki sosiaalipalveluiden käyttäjät ja niistä tietoa tarvitsevat kuntalaiset.
http://www.sataehp.fi/sataehp/sosiaaliasiamies/index.html

Suomen omaishoidon verkosto

Suomen omaishoidon verkosto tarjoaa omaishoidon kentässä toimiville mahdollisuuden vuorovaikutukseen, vaikuttamiseen ja omaishoidon kehittämiseen. Verkoston avulla saamme tietoa toistemme toiminnasta ja palveluista. Verkosto tekee yhteistä vaikuttamistyötä omaishoidon parhaaksi. Verkosto suunnittelee ja toteuttaa koulutusta, tapahtumia, virkistystä niin omaishoitoperheille, työntekijöille kuin vapaaehtoisillekin. 
www.omaishoitoverkosto.fi

Systeri Oy

Systeri Oy myy ja valmistaa kotimaisia Ortobio-erityisjalkineita ja Self-terveysjalkineita. Toiminta perustuu esittelijöiden käynteihin työpaikoilla ja erilaisissa hoitolaitoksissa, myös asiakkaiden kotikäynnit onnistuvat. Asiakkaat osallistuvat jalkineiden suunnitteluun, valitsemalla mm. värit ja mahdolliset koristeet. Tämän perusteella asiakas saa yksilölliset terveysjalkineet.
www.ortobio.fi

Tampereen seudun Omaishoitajat ry

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia omaishoitajien tukena ja järjestää mielekästä toimintaa jaksamisen lisäämiseksi. Yhdistyksen toimintamuotoja ovat mm. omaishoitajien vertaistuen mahdollistaminen ja edunvalvonta.
www.treomaishoitajat.com

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, Vapepa

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on järjestöjen ja - yhteisöjen yhteenliittymä. Suomen Punainen Risti toimii isolla Vapaaehtoisen pelastuspalvelun yhdysjäsenenä ja koordinoi toimintaa yleisen Vapaaehtoisen pelastuspalvelun osalta. Vapepan toiminta on vapaaehtoista, viranomaista tukevaa, pyyteetöntä, orgaanisoitua ja koulutettua kansalaistoimintaa.
http://www.vapepa.fi/

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Messuilla paikalla on kaksi EHYT ry:n Länsi-Suomen alueen työntekijää. He kertovat kävijöille EHYT ry:n toiminnasta, vastaavat kysymyksiin ja virittelevät keskustelua. Saatavana on alkoholiin ja yleensä päihdehaittojen ehkäisyyn liittyvää tietoa ja materiaalia, mm. esitteitä ja lehtiä. Halukkaille tehdään myös lyhyt kysely johon vastaavat saavat pikku palkinnon. 
www.ehyt.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti